Over Denise

DESKUNDIG IN HET GAAN VAN ONGEBAANDE PADEN

Over Denise

Ik was vier en zat net op de kleuterschool. Reuze spannend. We gingen ”werken”.
Voor mij op tafel kreeg ik een dik kartonnen papier, waarop in het zwart een paddenstoel was getekend, met stippen en een soort gestileerd gras aan de onderkant.

Ik nam mij voor om heel erg mijn best te doen. We moesten prikken. Ik heb aan de paddenstoel een schoorsteen geprikt en er een deurtje in gemaakt, die notabene echt open kon. Tussen het gras heb ik kaboutertjes getekend.
Toen het af was, liet ik het trots aan Juf zien. Juf was echter helemaal niet blij, ik had het helemaal fout gedaan. Ik mocht niet tekenen en helemaal niet buiten de lijntjes prikken.
Dit voorval blijkt exemplarisch in mijn leven te zijn. Ik ben een autonome creatieve denker en doener, die makkelijk de ruimte buiten de gegeven kaders betreedt. In mijn creativiteit ben ik visionair en haal al doende, de toekomst dichtbij.

Op deze site tref je als opvallend plaatje een ijsvogel aan. Ik ben een natuurliefhebber. Ik kijk graag naar vogeltjes, maar ook naar planten en insecten. Eigenlijk haal ik een deel van mijn inspiratie altijd uit kleine voorvalletjes in de natuur. De laatste jaren zie ik op de meest onverwachte plekken, een ijsvogeltje. Ik herken hun roep, vaak gevolgd door een helblauw schicht met de snelheid van een bliksem. Het ijsvogeltje en zijn verschijning is een metafoor geworden voor hoe inzicht tot mij kan komen. Hij verschijnt plotseling op onverwachte plaatsen en telkens is het als of ik een klein wondertje ervaar. Ik weet waar ik dit vogeltje kan aantreffen maar zie ze niet altijd. Soms verlang ik naar een inzicht wat ik eventueel zou kunnen verkrijgen uit meditatie en scholing, maar ik kan het inzicht niet afdwingen. Het waarnemen van een ijsvogel kan ik ook niet afdwingen. Maar de onverwachte verschijning van het vogeltje heeft gelijkenis met het onverwachte van een “invallend” inzicht. De ijsvogel is daardoor een van mijn lievelingsvogels geworden. Vandaar de afbeelding op mijn website.